Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Fotogroep Goirle - Foto van de week

2018-02-21    door: Fotogroep Goirle

Deze foto van rode klaver is van afgelopen zomer in Zeeland. Er stond ontzettend veel rode klaver in bloei en ik had onlangs een nieuw objectief gekocht om close-up foto's te kunnen maken. Deze foto is een eerste resultaat geweest met dit objectief waarbij slechts een klein gedeelte van de foto volledig in focus is en naar de randen toe zachter wordt. Het onderwerp wordt hierdoor extra benadrukt. Close-up fotografie is een leuke tak van fotografie waarbij je steeds meer op details gaat letten bij het fotograferen.

John Veeke
 


Fotogroep Goirle - Foto van de week

2018-02-14    door: Fotogroep Goirle

The Storr is een hoogtepunt in het landschap van Skye en de langste aardverschuiving van Groot-Brittannië. Het gebied voor de steile wand wordt the Sanctuary genoemd. Het bestaat uit een aantal rotspilaren van ongewone vorm, overblijfsels van oude aardverschuivingen. Een van de bekendste is de Old Man of Storr. Hiervoor is een stevige klim vereist en zul je in veel gevallen wat regen moeten trotseren. Maar… dan heb je ook wat!

Jeroen van den Berg
 


Fotogroep Goirle - Foto van de week

2018-02-07    door: Fotogroep Goirle

Tijdens een Jazz sessie in Paradox onder leiding van Neil van der Drift speelde trompettist Koen Smits mee in de band van Neil.

Ik heb de laatste tijd veel ervaring opgedaan met het fotograferen van trompettisten. Een foto van Don Tomasino is een aantal weken geleden ook geplaatst in het Goirles Belang. Toen was het oog van de trompettist het belangrijkste in de foto.

Op de foto van Koen Smits heb ik echter de klankbeker van het instrument als uitgangspunt genomen. Alleen de rand scherp en de rest onscherp. Uit deze klankbeker komt immers het belangrijkste… de schitterende noten die geblazen worden.

Piet Kuijten.
 


Fotogroep Goirle begon het kalenderjaar met een vrij thema.

2018-01-31    door: May van den Heuvel

Vier keer per jaar staat er een vrij thema op het programma van Fotogroep Goirle. Zoals gebruikelijk toont elk lid dan maximaal drie bij elkaar behorende foto’s met een zelfgekozen onderwerp. Inmiddels blijkt dat steeds meer leden een eigen ‘handtekening’ aan hun foto’s weten te geven, zowel qua onderwerp als wat betreft technische bewerkingen. Zoekt de één inspiratie in lijnenspel, een ander voelt zich aangetrokken tot natuurfotografie of straatfotografie. Wat techniek betreft zijn er leden die streven naar de perfecte kleuren en gradaties, terwijl anderen opteren voor een ‘rauwe’ presentatie met grote contrasten.

De foto bij dit artikel is gemaakt door Ron Zuidgeest. Ron maakte een foto van een dun schijfje van een kiwi. Hij plaatste zijn flitser achter de kiwi en bracht op deze wijze fraai de textuur van de vrucht met de vele zaadjes in beeld. Deze en andere foto’s van dit thema kunt u op onze website www.fotogroepgoirle.nl terugvinden. Op de website vindt u ook foto’s van andere thema’s, wedstrijdfoto’s en foto’s van ieders portfolio. Tevens kunt u bij een aantal leden doorlinken naar hun persoonlijke website.

Eerder deze maand heeft clublid Erik Verstegen het onderwerp ‘stitchen’ , het aan elkaar maken van een aantal opnamen, verder uitgediept en toonde clublid John Veeke mogelijkheden met ‘dubbele belichting’. Fijn dat eigen clubleden hun fotografische kennis met de anderen delen.

May van den Heuvel.
 


Fotogroep Goirle - Foto van de week

2018-01-31    door: Fotogroep Goirle

De 23e Winterspelen zullen dit jaar gehouden worden in de stad Peyongchang in Zuid-Korea. Nederland vertrekt weer met een mooie delegatie sporters en traditiegetrouw maken onze schaatsers een grote kans op een medaille tijdens de diverse afstanden op de langebaan. Ongetwijfeld zal een groot deel van de inwoners van Goirle net even iets harder juichen als Ireen Wüst een medaille zal weten te bemachtigen. Tijdens de Olympische Winterspelen 2006 in Turijn won ze op haar 19e al goud op de 3000 meter, vervolgens tijdens de Winterspelen 2010 in Vancouver goud op de 1500 meter; bij de spelen in Sotsji in 2014 won ze opnieuw goud op de 3000 meter. Ze is met vier gouden, drie zilveren en één bronzen olympische medaille de succesvolste Nederlandse deelnemer aan Olympische Spelen in de geschiedenis.

Natuurlijk hoop ik, en met mij vast nog veel meer inwoners van Goirle, dat daar tijdens de komende spelen nog meer medailles aan toegevoegd mogen worden. Deze foto maakte ik tijdens de kwalificatiewedstrijden in Heereveen. Ireen, heel veel succes!

Mariëlle Wols
 


Meer actueel nieuws

Lees verder...