Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Fotogroep Goirle - Foto van de week

2017-12-06    door: Fotogroep Goirle

Deze foto is genomen in Doel in België, een dorp dat moet wijken voor uitbreiding van de haven in Antwerpen. Het dorpje staat leeg op een tiental nog bewoonde huizen na. Het pand waar deze stier op stond ligt inmiddels plat. Er zijn mensen onteigend en nu zou het kunnen zijn dat er besloten wordt om Doel toch te laten staan.

Nico Vromans
 


Fotogroep Goirle - Foto van de week

2017-11-29    door: Fotogroep Goirle

Een krant lezen uit 1945? Dat kan op deze foto van Rodney Graham in museum Voorlinden. Rodney Graham (1949) maakt zeer realistische beelden van veelal historische momenten, die boordevol staan met verwijzingen naar de filosofie, psychoanalyse, literatuur, film en kunstgeschiedenis. Museum Voorlinden vierde in september haar eerste verjaardag.

Hanneke van Iersel
 


Fotogroep Goirle werkte aan een vrij thema.

2017-11-29    door: May van den Heuvel

Tijdens onze fotobijeenkomst in november konden alle leden maximaal 3 foto’s per persoon met een zelfgekozen thema presenteren. Steeds is het weer leuk om te zien dat iedere fotograaf bij zo’n vrij thema een eigen voorkeur aan het ontwikkelen is. Zo zijn er leden die vooral geboeid worden door architectuur met als belangrijke elementen lijnenspel en vlakverdeling, terwijl anderen bijvoorbeeld een voorkeur voor portretten, natuur of muziek hebben. Deze variëteit in geleverd werk maakt een bespreking bijzonder interessant en leerzaam.

Ieder lid had weer als taak om een serie foto’s van een ander te bespreken, hetgeen het voordeel heeft dat alle leden heel betrokken de fotobesprekingen bijwonen en dat er tijdens de besprekingen steeds andere accenten gelegd worden.

De foto bij dit artikel is gemaakt tijdens het werken aan het verplichte thema ‘bruggen en verbindingen’ van de maand oktober. Onder de brug bij Zaltbommel was een grote graffititekst aangebracht en mede fotograaf Piet Kuijten was bereid om op agressieve wijze voor deze tekst te poseren. De foto is enigszins schuin genomen om meer dynamiek in het beeld te krijgen en in de nabewerking heeft een verbleking plaatsgevonden. Door deze verbleking krijgt de foto een meer sinister karakter.

Tijdens onze tweede bijeenkomst deze maand leerde mede clublid Erik Verstegen ons de technische vaardigheden m.b.t. overvloeien in het programma Photoshop. Photoshop is een zeer uitgebreid bewerkingsprogramma en uiteraard is niet iedereen van alle mogelijkheden die het programma te bieden heeft op de hoogte. Het is dan ook prettig om te weten dat we ook nog veel van elkaar kunnen leren.

May van den Heuvel
 


Meer actueel nieuws

Lees verder...