Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

1ste prijs Benevisie voor May van den Heuvel

2018-10-12    door: Fotogroep Goirle

May van den Heuvel heeft de 1ste prijs gewonnen bij de wedstrijd Benevisie in de categorie kleur. Benevisie is een wedstrijd voor leden van de afdeling West Noord Brabant samen met leden van fotobond afdeling Antwerpen. Van zowel de Belgische als de Nederlandse foto's werden er 75, in totaal 150, geaccepteerd voor de tentoonstelling in Waalwijk.

Van onze vereniging werden naast de foto van May van den Heuvel nog vijf foto's geaccepteerd. Deze zijn van Frans Schrijver, Erik Verstegen, John Veeke, Piet Kuijten en nogmaals een foto van May van den Heuvel. Met dit resultaat zijn wij als fotogroep zeer tevreden.

De Prijsuitreiking/Opening van de Benevisie is op zaterdag 10 november 2018 om 16.00 uur in Huis van Waalwijk, Raadhuisplein 2 in Waalwijk. Aansluitend is de tentoonstelling te bezoeken tot 18.00 uur. De expositie is ook nog te bezoeken op zondag 11 november 2018 van 11.00 tot 18.00 uur.

Bekijk naast de prijswinnaars ook onze gehele inzending in het album Benevisie 2018 onder PORTFOLIO / WEDSTRIJDEN.
 


Fotogroep Goirle - Foto van de week

2018-10-03    door: Fotogroep Goirle

Afgelopen voorjaar hebben wij met de Fotogroep Goirle een fotosafari gemaakt naar Luik. Een van de doelen was een bezoek aan het futuristische station Guillemins. Van afstand is al te zien dat het van de hand is van de Spaanse architect Santiago Calatrava. Calatrava kenmerkt zich veelal door het ontwerpen van witte gebouwen en het gebruik van gebogen lijnen. Hierdoor krijgen zijn creaties een speelse indruk. Bij deze foto lijkt het moderne witte station de oude stad te willen overkappen.

Fred de Koning
 


Fotogroep Goirle bracht de Piushaven in beeld.

2018-09-26    door: May van den Heuvel

Tijdens onze eerste bijeenkomst na de zomervakantie hebben de leden van Fotogroep Goirle de foto’s getoond die zij in willen sturen voor de Benevisie wedstrijd. Dit is een wedstrijd waaraan Vlaamse en Brabantse fotografen kunnen deelnemen. Iedere deelnemer kan twee foto’s insturen in de categorie kleur en twee foto’s in de categorie monochroom. Diverse leden toonden fraai werk, dat hopelijk ook in de smaak zal vallen bij de Belgische juryleden. Ook werden foto’s gepresenteerd die ingezonden gaan worden voor de wedstrijd Foto Individueel, een landelijke wedstrijd van de Fotobond Nederland.

De tweede bijeenkomst was het vervolg op een gezamenlijke activiteit van onze groep, die in juni plaatsgevonden heeft. Wij hebben toen in de vroege avond gefotografeerd in het gebied van de Piushaven, een levendig stukje Tilburg. Iedere deelnemer kon tijdens de bijeenkomst maximaal drie foto’s tonen, die om beurten door één van de groepsleden besproken werden. Mooi is dan te constateren dat de ene fotograaf vooral vlakken en lijnen in beeld had proberen te brengen, terwijl een ander vooral de focus op de mensen gericht had. Fijn ook om te zien dat er ondanks het korte uitstapje veel en mooi werk gemaakt was. De foto bij dit artikel is gemaakt door John Veeke. John liet drie fraaie kleurrijke sfeerbeelden van het havengebied zien. Iedere foto gaf een goede impressie van het havengebied en was prima van compositie. Zowel de voor- als achtergrond in de foto’s waren zorgvuldig gekozen en gaven de foto’s diepte.

May van den Heuvel
 


Fotogroep Goirle - Foto van de week

2018-09-26    door: Fotogroep Goirle

De Glazenwasser

Het was weer hard nodig dat onze serre gewassen werd. Door de noeste arbeid van de glazenwasser is het weer mogelijk het licht goed binnen te krijgen. Fotografie is schrijven met licht. Het beroep van de glazenwasser wordt hier door het licht goed belicht.

Rita van den Bout
 


Meer actueel nieuws

Lees verder...