Fotogroep Goirle: een fotoclub (vereniging) uit Midden Brabant

Fotogroep Goirle - Foto van de week

2018-06-20    door: Fotogroep Goirle

Als je jezelf als fotograaf wilt verbeteren, zal je af en toe je grenzen moeten opzoeken en buiten je comfortzone stappen. Je kunt dit doen door een ander type foto’s te maken dan je meestal doet, of je probeert iets volledig nieuws. Er zijn regelmatig bepaalde trends in de fotografie die ineens populair zijn en waarvan je dan veel foto’s online of in tijdschriften ziet.

Het fotograferen van druppels is een van die trends. Op het eerste oog denkt u misschien: “Wat is daar nu aan?” Maar het is moeilijker dan gedacht want er moet op veel zaken worden gelet. Zo moet je een juiste opstelling maken, goed letten op o.a. compositie en belichting en vooral de scherpstelling is cruciaal. Maar het eindresultaat levert soms verrassende plaatjes, zoals deze. Ik hoop dat u dat met mij eens bent.

Marielle Wols
 


Fotogroep Goirle - Foto van de week

2018-06-06    door: Fotogroep Goirle

Reflectie foto met een lange sluitertijd en een bewegende achtergrondverlichting.

Daardoor krijg je een mooi effect van het golvende licht, gereflecteerd in een spiegel waar de glazen bol op lag. Zo komen de strepen licht overal in de foto terug, hetgeen een fraai en enigszins vervreemdend effect geeft. Uiteraard staat de camera op een statief, de sluitertijd is ongeveer 4 seconden bij een diafragma waarde F22 met 100 iso, zodat de foto ruisvrij is.

Geert Brekelmans.
 


Expositie van Fotogroep Goirle in De Goirlese Bibliotheek.

2018-05-16    door: May van den Heuvel

Momenteel kunt u bij een bezoek aan de Goirlese Bibliotheek een fotoserie van Fotogroep Goirle bekijken. Van ieder lid van de fotogroep hangt er één foto die gemaakt is voor het thema ‘een foto naar voorbeeld van het werk van Stephan Vanfleteren’. Vanfleteren is een Belgische fotograaf, vooral bekend vanwege zijn sobere, karaktervolle zwart-wit portretten. Vandaar ook dat we voor de expositie gekozen hebben voor een portrettenreeks, monochroom geprint.

De foto bij dit artikel is gemaakt door Jeroen van den Berg. Jeroen: “Ik vind het altijd een uitdaging om emoties vast te leggen in mijn foto's. Bij deze foto zie je mijn zoon in een emotie waar iedereen wel een gevoel bij kan hebben. Ik heb getracht hierin de stijl van Stefan Vanfleteren te volgen. Dit was immers het doel dat we onszelf hadden gesteld bij de thema opdracht van Fotogroep Goirle in april.” De foto is, net zoals het werk van Vanfleteren, gemaakt bij natuurlijk licht en waarbij de gezichtsuitdrukking pakkend is.

Bij de expositie ligt één van de fotoboeken van Stephan Vanfleteren. Dit boek kunt u uiteraard ook inkijken, maar het kan pas na afloop van de expositie weer uitgeleend worden. Ook nodigen wij u uit om een reactie te schrijven in het schrift dat op de tafel bij het boek ligt.

De geëxposeerde foto’s blijven hangen tot eind juni.

May van den Heuvel.
 


Meer actueel nieuws

Lees verder...